ESİAD’dan Yılmaz BÜYÜKERŞEN’e anlamlı ziyaret…

ESİAD “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı programı kapsamında “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaretlerine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN ile devam ediyor.

Bu kapsamda Eskişehir’in bugüne gelmesinde hem Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak hem de uzun yıllardır devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevleri ile Eskişehir’in bir marka şehir haline gelmesinde büyük emek ve katkıları olan Sn. Yılmaz Büyükerşen gelecek için görüş ve önerilerini almak istediklerini ekledi.

Eskişehir’in Cumhuriyetin 2. Yüzyılında çok daha iyi noktalara taşınabilmesi için geçmişi ve bugünü iyi anlamayı, geleceği bu tecrübe ve birikimlerin üzerine stratejik yaklaşımlarla şehrin tüm unsurları ile birlikte hareket edilerek inşa etmeye başlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

IŞIK konuşmasında “ESİAD olarak şehrin tüm paydaşları ile birlikte gelecek yüzyılın inşasına başlarken birlikte hareket etmeyi, bu temelleri atarken geçmişi iyi anlayıp, analiz edip, birikim ve tecrübeleri dikkate alarak bir yol haritası belirlemenin önemine inanıyoruz” dedi.

IŞIK “Yılmaz Hocamızın gerek Anadolu Üniversitesi rektörlüğü gerek ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde Eskişehir için vizyoner ve stratejik yaklaşımlar ile şehrin hem ülkemiz hem de yurt dışında marka bir şehir olmasında çok önemli katkı ve desteleri olmuştur. Bugün gelinen noktada hiç şüphesiz bu yaklaşımın çok önemli bir yer tuttuğu konusunda herkes hemfikridir. Ayrıca, sadece şehrimiz için değil birçok şehir için örnek olarak Anadolu’nun Yıldızları sloganının oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Bugün Eskişehir’de var olan güçlü yüksek eğitim sistemi ve yerel yönetim altyapıları bu süreç içinde oluşmuş, Yılmaz Hocamız uzun yıllar başkanlığını yaptığı ve sonra birlikte çalıştığı kişilere başarı ile devrederek sürdürülebilir bir yapı ile bugüne kadar taşımıştır. Kendisine ve birlikte çalıştığı ekiplere minnettarız.” diyerek sözlerini tamamladı.