ESİAD’dan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT'a anlamlı ziyaret...

ESİAD “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı programı kapsamında “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaretlerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT ile devam ediyor. 

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK ve Yönetim ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden oluşan bir ekip ile Kazım KURT’u makamında ziyaret etti.

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK ziyaret sırasında bu yıl “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı bir program başlattıklarını ve bu programın bir parçası olarak “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaret ve etkinlikler planladıklarını, bu kapsamda ziyaretlere devam ettikleri açıkladı.

Bu kapsamda Eskişehir’in bugüne gelmesinde Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevi ile Odunpazarı ve Eskişehir’in bir marka şehir haline gelmesinde büyük emek ve katkıları olan Sn. Kazım KURT’a da teşekkürlerimizi sunmak istedik diyerek sözlerine devam etti. 

Eskişehir’in Cumhuriyetin 2. Yüzyılında çok daha iyi noktalara taşınabilmesi için geçmişi ve bugünü iyi anlamayı, geleceği bu tecrübe ve birikimlerin üzerine stratejik yaklaşımlarla şehrin tüm unsurları ile birlikte hareket edilerek inşa etmeye başlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

IŞIK konuşmasında “ESİAD olarak şehrin tüm paydaşları ile birlikte gelecek yüzyılın inşasına başlarken birlikte hareket etmeyi, bu temelleri atarken geçmişi iyi anlayıp, analiz edip, birikim ve tecrübeleri dikkate alarak bir yol haritası belirlemenin önemine inanıyoruz” dedi.

IŞIK “Kazım KURT Başkanımızın Odunpazarı Belediye Başkanlığı dönemlerinde Odunpazarı ve Eskişehir için vizyoner ve stratejik yaklaşımlar ile şehrin hem ülkemiz hem de yurt dışında marka bir şehir olmasında çok önemli katkı ve desteleri olmuştur. Ayrıca, sadece şehrimiz için değil birçok şehir için örnek olarak Anadolu’nun Yıldızları sloganının oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Bugün Eskişehir’de var olan güçlü yerel yönetim yapıları ve Odunpazarı’nın sosyal ve toplumsal değerler ile daha da gelişmesi bu süreç içinde oluşmuştur. Birçok şehir ve belediye için örnek projeler ile gelişen bölgemiz sürdürülebilir bir yapı ile bugüne kadar taşımıştır. Kendisine ve birlikte çalıştığı ekiplere minnettarız.”  diyerek sözlerini tamamladı.