ESİAD’dan ESO’nun 29 yıl Başkanlığını yapan Savaş ÖZAYDEMİR’e anlamlı ziyaret…

ESİAD “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı programı kapsamında “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaretlerine Savaş ÖZAYDEMİR ile devam ediyor. 

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK ve Yönetim ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden oluşan bir ekip ile Savaş ÖZAYDEMİR’i ENDEL şirketlerindeki makamında ziyaret etti.

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK ziyaret sırasında bu yıl “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı bir program başlattıklarını ve bu programın bir parçası olarak “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaret ve etkinlikler planladıklarını, bu kapsamda ziyaretlere devam ettikleri açıkladı.

Bu kapsamda Eskişehir sanayisinin bugüne gelmesinde 29 yılı Başkanlık ile geçen 38 yıllık Sanayi Odası hizmetleri ile büyük emek ve katkıları olan, bu süre içinde gerçekleştirdiği sayısız proje ve oluşumlar ile hem sanayinin hem Eskişehir’in bir marka şehir olmasında çalışan Sn. Savaş ÖZAYDEMİR’e şükranlarını sunmak ve gelecek için görüş ve önerilerini almak istediklerini ekledi.

Eskişehir’in Cumhuriyetin 2. Yüzyılında çok daha iyi noktalara taşınabilmesi için geçmişi ve bugünü iyi anlamayı, geleceği bu tecrübe ve birikimlerin üzerine stratejik yaklaşımlarla şehrin tüm unsurları ile birlikte hareket edilerek inşa etmeye başlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

IŞIK konuşmasında “ESİAD olarak şehrin tüm paydaşları ile birlikte gelecek yüzyılın inşasına başlarken birlikte hareket etmeyi, bu temelleri atarken geçmişi iyi anlayıp, analiz edip, birikim ve tecrübeleri dikkate alarak bir yol haritası belirlemenin önemine inanıyoruz” dedi.

IŞIK “Savaş Abimizin, gerek Eskişehir Sanayi Odası gerek ise Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıkları başta olmak üzere görev yaptığı süre içinde gerçekleştirdiği projeler ve oluşumlar ile Eskişehir’in nitelikli ve kaliteli bir sanayi şehri olması, sürdürülebilir bir altyapı ile sağlıklı gelişmesi için çok önemli katkı ve desteleri olmuştur. Bugün gelinen noktada hiç şüphesiz bu yaklaşımın çok önemli bir yer tuttuğu konusunda herkes hemfikridir. Ayrıca, sadece şehrimiz için değil birçok şehir için örnek olarak Anadolu’nun Yıldızları sloganının oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Bugün Eskişehir’de var olan düzenli, güçlü ve teknik kabiliyetleri yüksek sanayi yapısı Savaş Abimizin uzun yıllar başkanlığını yaptığı ve birlikte çalıştığı kişilere devrederek sürdürülebilir bir yapı ile bugüne kadar taşınmıştır. Kendisine ve birlikte çalıştığı ekiplere minnettarız.” diyerek sözlerini tamamladı.