ESİAD’dan Dünya Şampiyonumuz Erkan BALK’a Teşekkür

ESİAD “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı programı kapsamında “Eskişehir’e Değer Katanlar” etkinliklerine CMAS 19. Dünya Fotoğraf ve 5. Dünya Sualtı Video Şampiyonasında, Video Kategorisi Dünya Şampiyonu Erkan BALK’ı ağırlayarak devam etti.

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK, Yönetim ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden oluşan bir ekip ile Erkan BALK’ı ESİAD binasında ağırladı.

ESİAD Başkanı Kenan IŞIK ziyaret sırasında bu yıl “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı bir program başlattıklarını ve bu programın bir parçası olarak “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaret ve etkinlikler planladıklarını açıkladı.

Bu kapsamda, “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında ilklerin şehri Eskişehir’e bir ilki daha kazandıran, Cumhuriyet tarihimizde kategorisinde ilk dünya şampiyonu olan Milli Sporcumuz Erkan BALK’a teşekkürlerimizi sunmak istedik” diyerek sözlerine başladı.

Kenan IŞIK, “Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül kazanan su altı görüntüleme sporcusu Erkan Balk, 9-14 Ekim 2023 tarihlerinde Küba’da düzenlenen 19. Dünya Sualtı Fotoğrafçılığı Şampiyonası ve 5. Dünya Sualtı Video Şampiyonasında milli formayla ülkemiz adına şampiyonluk için yarıştı. 5. Dünya Sualtı Video Şampiyonasında dalışa eşlik eden body Akın Bağcılar ile muhteşem bir uyum içerisinde yarışan milli sporcumuz Erkan Balk, su altında tarihi bir başarıya imza attı. Video Film kategorisinde milli gururumuz Balk, gösterdiği başarılı performansla dünya şampiyonu olmayı başardı. Şampiyon sporcumuz Balk ve dalış eşi Bağcılar yarıştığı bir diğer kategori olan Belgesel Film Kategorisinde de dünya üçüncüsü oldu. Ayrıca Balk, Türkiye’de CMAS şampiyonalarında video kategorisinde ilk madalya alan sporcu oldu.” diyerek sözlerine devam etti.

IŞIK, “Erkan BALK ve ekibi, birçok branşta Türkiye ve Dünya Şampiyonalarında aldıkları başarılı sonuçlarla Eskişehir’in ve ülkemizin gururu olmaya devam ediyorlar. Erkan Balk, denizi olmayan Eskişehir’de bu dalda Milli Takıma çağrılan ilk sporcu olması ile birlikte, bozkırın ortasındaki güzel şehrimizden bir sporcumuzun su altı sporları dalında milli takım formasıyla yarışması ve şampiyon olması başlı başına çok kıymetli. Eskişehir ilklerin şehridir. Bu alanda da bir ilki başarmanın gururunu ve mutluluğunu Eskişehir olarak hep birlikte yaşıyoruz. Küba’nın Varedora’da yapılan ödül töreninde BALK, Cumhuriyetimizin 100. yılında bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okuttu. Dünya Şampiyonu sporcumuz Erkan Balk başta olmak üzere, kendisine dalışta eşlik eden body Akın Bağcılar'ı ve tüm milli takım sporcularımızı yürekten kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.” dedi. 

Erkan BALK ise, “Sualtına olan merakım küçük yaşlarda başladı. İnsanın doğasında var olan, merak ve keşfetme ruhu sualtına olan ilgimin en önemli unsuru oldu. Zamanla denizlerimizin gizemli suları bende büyük bir tutkuya dönüştü ve hala büyük bir heyecan ile tutkum devam etmekte, dalışlarıma ve çekimlerime yansımaktadır. Eskişehir Çifteler’de yapmış olduğumuz tatlı su dalışları da beni ve ekibimi farklı bir yere taşıdı.” diyerek sözlerine devam etti.

BALK, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okutmanın vermiş olduğu gurur ile desteklerinden dolayı kulübüme sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.  

05 Aralık 2023, Eskişehir