13.10.2010, ESİAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN VERGİ SEMİNERİ.

ESİAD, Güncel Konular, Vergi İncelemeleri, Haklar ve Yükümlülükler isimli bir seminer düzenliyor.

ESİAD (Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği), 2010 Etkinlikleri kapsamında bir seminer gerçekleştiriyor. Güncel Konular, Vergi İncelemeleri, Haklar ve Yükümlülükler isimli seminerin konuşmacıları; PwC Türkiye Vergi ve Hukuk Hizmetleri Bölüm Lideri Zeki Gündüz ve PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı Yüksel Toparlak. Etkinlik, 13 Ekim Çarşamba, saat 16.00’da, Dedepark Otel’de gerçekleştirilecek.

Seminerde iş adamları; vergi, mali yükümlülükler, şirket ortaklık ve yapılanmaları, gümrük, yasal süreçler gibi birçok farklı konuda bilgilendirilecek.

 

Konuşmacılar Hakkında:

Yüksel Toparlak (PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı)

Yüksel Toparlak, 1985 yılında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Bakanlıktaki görevine Hesap Uzmanı olarak devam eden Toparlak çalıştığı 10 yıl boyunca çeşitli özel ve kamu sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin denetim çalışmalarını yürütmüştür. Bu görevi sırasında Maliye Bakanlığı tarafından incelemelerde bulunmak üzere 1 yıl İngiltere’ye gönderilmiştir. Daha sonra 1995 yılında PriceWaterhouseCoopers’ta Kıdemli Vergi Müdürü olarak göreve başlayan Toparlak, 1 Temmuz 2004 yılı tarihi itibariyle PwC’de şirket ortaklığına kabul edilmiştir.

 

Uzmanlık

Toparlak, Maliye Bakanlığı’nda çalıştığı sırada özel sektöre ait işletmelerle, kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli incelemelerde görev almıştır. Bu tecrübesini PwC’de de pekiştiren Toparlak, halen vergi ve diğer mali konularda danışmanlık, şirket birleşme, devir ve yeniden yapılanması, serbest bölge ve diğer yasal konularda birçok uluslararası kuruluşla çalışmaktadır.

***

Zeki Gündüz, PwC Türkiye Vergi ve Hukuk Hizmetleri Bölüm Lideri

Zeki Gündüz 8 yıl Maliye Müfettişliği yaptıktan sonra firmamıza 1992 yılında Vergi Müdürü olarak katılmıştır ve 1997 yılından itibaren ortak olarak görev yapmaktadır. Maliye Müfettişliği sırasında özel ve kamuya ait işletmelerde vergi incelemelerinde, ayrıca Maliye Bakanlığı’nın çeşitli birimlerindeki teftişlerde görev almış, Maliye Bakanlığı görevlisi olarak bir yıl İngiltere’de mesleki çalışmalar yapmıştır.

Uzmanlık

Tüm sektörlerde yerel, uluslararası pek çok projede görev alan Gündüz, “Transfer Fiyatlamaları”, “İlaç Sektörü”, “Müşteri Eğitimleri” ve “Vergi/Gümrük Uyuşmazlıkları” grup liderliğini de sürdürmektedir.